Restaurangchef Deltid – Surflogiet
Beskrivning
Precis vid stranden på Gotlands västra sida i skuggan av de hundra år gamla martallarna ligger Surflogiet. Ett litet paradis med rötterna i surfkulturen, ett stort hjärta för livsstilen och hur vi tar hand om jorden vi lever på.
Verksamheten består av 28 bäddar fördelat på 11 tält, eventtält för grupp och konferens, wellnesstält för yoga och massage, restaurang med strandbar, kök, aktivitetsanläggning. Surflogiet har öppet varje dag, från juni till augusti. Köket är öppet från 11:30 till sent, med lunch och middagsservering. Från och med slutet på maj till och med augusti tar vi även emot gruppbokningar för konferenser, bröllop eller fester.
På Surflogiet sluter vi upp varje dag för att tillsammans skapa och servera utsökta och hållbara drycker och maträtter. Vi välkomnar våra gäster med våra egna unika jag, det är så vi kan ge dem de genuint personliga upplevelserna som skapar minnesvärda möten. För oss själva och våra gäster. Vi letar alltid efter nya sätt att utvecklas och fortsätta vara en härlig plats för öns alla boende och besökare. Och nu söker vi en positiv och serviceminded restaurangchef som vill spendera somrarna på världens bästa strand!
Eftersom vi har högt fokus på hållbarhet kommer du att arbeta i en miljö där vi i så stor utsträckning som möjligt använder lokala och ekologiska råvaror, vårt eget kranvatten, samt är plastfria till förmån för det hållbara samhället. Detta är genomgående från hotellet, aktiviteter till restaurangen.
Vem är du?
Du har erfarenhet från restaurang samt ledarpositioner. Det är viktigt att du som person är flexibel, kvalitetsmedveten, självgående och serviceinriktad. Du har förmåga att samarbeta, ta ansvar och arbeta strukturerat. Du är pedagogisk och förstår vad det innebär att arbeta med olika typer av människor, i olika åldrar och med varierande erfarenhetsnivå.
Du är en inspirerande ledare som har förmågan att se, utveckla och stötta dina medarbetare. Du inser vikten av att själv föregå med gott exempel och är villig att själv utföra samma jobb som du förväntar dig av andra. Du har en utvecklad känsla för service och är flexibel.
Dina arbetsuppgifter och ansvarsområde
Du leder vårt team av hovmästare, bartenders, runners, diskare och serviser.
Du ser till så att verksamheten följer de lagar och säkerhetsföreskrifter som gäller för restaurangdrift och hantering av livsmedel.
Dina arbetsuppgifter består bland annat utav planering, inköp, inventering, personalansvar och schemaläggning men du kommer även att arbeta i driften, coacha medarbetare och driva avdelningen framåt. Du arbetar nära vår Food & Beverage Manager och kökschef då ni tillsammans ansvarar för helheten, men även resten av ledningsgruppen (hotellchef och VD).
Ha det övergripande ansvaret för Surflogiets restaurangverksamhet
Rekrytering och introduktion utav ny personal.
Vara med och utveckla en barmeny, där vi behåller det bästa från föregående år.
Implementera våra rutiner för det dagliga arbetet.
Arbeta med nyckeltal och andra uppsatta mål samt följa upp dessa
Handleda och motivera dina medarbetare
Ingå i Surflogiets ledningsgrupp
Arbeta med schemaplanering (med grunden i uppsatta mål), inköp och andra administrativa delar
Inköp till bar och servering (exkluderat livsmedel till kök)
Kvalifikationer och färdigheter
Du är social, trygg i dig själv och driver utvecklingen framåt av vår restaurang och barverksamhet samtidigt som du är strukturerad, noggrann och har självklart allt fokus på gästen.
Du är glad och positiv, bidrar med bra energi!
Mycket goda mat- och dryckeskunskaper. Uppdaterad på trender och nyheter.
Samarbetsvillig men självgående i ditt eget arbete.
Gärna ett intresse för svenskproducerat och ekologiskt
Goda datakunskaper
Goda kunskaper i svenska och engelska
Du är van att jobba i ett högt tempo, både i ditt eget arbete men också tillsammans med teamet.
Upplägg
Deltid/timanställning: Från och med Januari jobbar du på distans med rekrytering. Under våren sätter du schema, hanterar personalfrågor och planerar för sommaren.
Heltid: Från och med slutet på maj ser vi att du är på plats och startar upp restaurangen och Surflogiet tillsammans med ledningsgruppen. Arbete på plats sker fram till början på September.
Startdatum är flexibelt
Boende på Gotland är ett plus